“Ho haveu vist?” i el circ de la tele

Ja fa sis anys de la primera aparició del programa Alguna Pregunta Més? a TV3. Ja fa sis anys que per tot Catalunya s’estenen les mítiques frases d’aquest espai. I és que qui no ha sentit alguna vegada “uuuui pues no me he traído las gafas del cerca?” o “le damos un aplauso y le dejamos que se vaya?”.

L’APM? ha traspassat sens dubte les fronteres que separen la televisió -la ficció- de la vida real i s’ha incorporat a les nostres vides d’una manera quasi imperceptible. Poc a poc, sense gairebé adonar-nos-en, el llenguatge d’aquest programa de zapping s’ha incrustat en el nostre vocabulari i ara apareix tan espontàniament com qualsevol de les paraules que diem habitualment, “i si no tinc raó me la tallo i em faig monja”. A més, és innegable que amb el seu sarcasme i el seu humor, el programa ens introdueix d’una manera fàcil i entretinguda en l’actualitat, en el que passa cada setmana al món i la manera com ho han tractat els mitjans.

El fenomen APM? no és l’única demostració de la influència que la televisió té en cadascun de nosaltres. “Luke soy tu padre” de la pel·lícula La Guerra de les Galàxies o el famosíssim “Como están ustedeees?” de Los payasos de la tele no només han traspassat els límits entre la pantalla i la vida real sinó que han aconseguit a més perdurar en el temps i formar part del llenguatge quotidià de la nostra societat.

Però Alguna Pregunta Més? ho ha aconseguit -i ho segueix fent- durant sis anys i amb un gran nombre de frases i expressions. Ara una dona que faci alguna cosa ben feta “es una mujer que es digna de admirar” i quan algú fa quelcom molt malament “és motiu de cese”. Encara que una persona no sigui una gran fan del programa, és indiscutible que d’alguna manera ja s’hi ha vist influenciada, i qui ho negui “nos está engañando, que no nos engañe, que nos diga la verdá”.

Cèlia Muns

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s